تاثیر آموزش مجازی در تدریس و بررسی مزایا و معایب موجود در آن

آموزش مجازي و مروري بر تاریخچه آن
اینترنت در عرصه های آموزشی چالش های جدیدی را ایجاد کرده است و استفاده از بستر و زیرساخت مناسب اینترنت برای آموزش طی سالیان اخیر مورد استقبال قرار گرفته است.
آموزش الکترونیکی، آموزش مبتنی بر کامپیوتر، آموزش مبتنی بر وب نمونه های انتخاب شده برای روش های جدید آموزشی می باشد.
با در نظر گرفتن تعریف فوق، آموزش مجازی فرآیند و ابزار انتقال دانش به سوی یاددهی – یادگیری با یک روش نوین با مزایای نسبی است.
مزایای آموزش مجازی
مزایای اقتصادی: 1) کاهش هزینه های رفت و آمد 2)کاهش هزینه های تولید لوازم تحریر و متعاقب آن حفظ محیط زیست
مزایای آموزشی: 1) توجه به نیاز مخاطبین 2) سهولت به دسترسی به منابع مختلف 3) امکان ثبت و ضبط فعالیت ها و برنامه ها 4) پیگیری مستمر پیشرفت تحصیلی 5) ارائه و آماده سازی مدل های مختلف آموزشی 6) خدمات تحصیلی و مشاوره ای دانشجویان 7) افزایش نیروی انسانی مجرب همگام با فناوری اطلاعات و ارتباطات
مزایای فرهنگی: 1) جهانی بودن یادگیری الکترونیکی به دلیل استفاده از اینترنت 2) امکان ساخت اجتماع توسط افراد در محیط وب
مزایای زمانی: 1) به روز رسانی اطلاعات یا سرعت بالا 2) در دسترس بودن آموزش الکترونیکی به طور 24 ساعته.
معایب و محدودیت های آموزش مجازی
محدودیت های اقتصادی: 1) هزینه بالای راه اندازی و استفاده از تجهیزات رایانه ای 2) بالا بودن هزینه به کارگیری خطوط تلفن
محدودیت های آموزشی : 1) کافی نبودن دانش رایانه ای دانشجویان 2) عدم دسترسی همه به رایانه و خدمات جانبی آن
محدودیت های فرهنگی : 1) عدم آشنایی مدرسان به قوانین کپی رایت 2) از بین رفتن تنوع فرهنگی
نتیجه گیری:
حرکت براي استفاده بیشتر از آمـوزش هـا ي مجـازي در سراسر دنیا آغاز شـده اسـت و ایـن امـر روز بـه روز گسـترش بیشتري پیدا کرده است. عمده ترین دلیل این امر نیـز مزایـاي فراوان آموزشهاي سنتی از جملـه قابلیـت عمومیـت یـافتن و هزینه هاي بیشتر این نوع آموزش است که تنها نیمی از درصد هزینه هاي آموزش سنتی را شامل میشود. از طرفی تعداد زیاد افرادي که میتوانند از این آموزش ها در 24 سـاعت روز و 7 روز هفته استفاده کنند و عدم وجود جایگزین بـراي ایـن امـر، بخصوص براي آموزش تعـداد زیـاد مدرسـان در سـطح کشـور الزامات فراوانی را پیش روي مسئولین آموزش و پـرورش قـرار داده است. موضوع مدارس مجازي علی رغم عمـر کوتـاه خـود جایگاه مناسبی در ساختار آموزش در سراسر دنیـا پیـدا کـرده است. با توجه به این مورد تقریباً همه در ابتداي ایـن راه قـرار دارند و فاصله ها در این مسیر چندان زیاد نیسـت و بنـابراین با تلاش برنامه ریزي شده و مصمم میتوان در زمره پیشـگامان این حرکت بزرگ قرار گرفت؛ لذا لازم اسـت هرچـه سـر یعتـر حرکت در این مسیر آغاز شود. تعلل در این کار تنهـا از دسـت دادن فرصتهاي فراوانی است که فرا روي وزارت آموزش عالی قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید