• صفحه شخصی
  • دریافت مشاوره
  • تماس با ما
  • info@amoozmedia.ir
  • صفحه شخصی
  • دریافت مشاوره
  • تماس با ما
0
آموزمدیا

وبلاگ

آموزمدیااخبارکنکوری هاچرا هر چه بیشتر درس میخوانیم کمتر در آزمون ها پیشرفت میکنیم؟

چرا هر چه بیشتر درس میخوانیم کمتر در آزمون ها پیشرفت میکنیم؟

26 خرداد 1399
ارسال شده توسط شمیم حق شناس
کنکوری ها

ممکنه این شرایط برای هر دانش آموزی پیش بیاد. یعنی شما در یک بازه ی زمانی، با این که زمان زیادی را برای درس خواندن صرف کرده اید و با دقت و کیفیت خوبی هم مطالعه کرده اید و فکر می کنید که خیلی خوب پبش میروید، با دیدن نتیجه آزمون آزمایشی تان و یا آزمونی که خودتان برگزار کرده اید، کاملا از خودتان و درس خواندتان نا امید بشوید و نتیجه شما آنقدر ضعیف باشد که شما را کلافه کند و پیش خود بگویید با این که تمام حواس خود را برای درس گذاشته ام و حتی دیدن تلویزیون را هم کنار گذاشته ام، چرا رتبه ام بهتر نمیشود؟ چرا ترازم بالا نمی آید؟ مشکل از کجاست؟سوالی که خیلی از بچه ها همیشه از ما میپرسند این است که چرا با وجود ساعت مطالعه ی بالا، تست زنی زیاد و در کل با همه ی تلاش هایی که میکنند نمیتوانند به نتیجه ی و درصدهای دلخواه خود برسند و هرچه پیش میروند خسته و ناامید تر میشوند.

برای پیشرفت در آزمون چه کار باید کرد ؟

صبر ،صبر و صبر:

این طبیعی است که بعضی از کارها دیر بازده هستند . درس خواندن هم از این دسته کارهاست ، اما باید توجه کنیم که اگر با صبر و پشتکار بتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم،موفقیت بزرگی به دست می آوریم. البته این دیر بازده بودن هم منطقی است؛یعنی دانش آموزی که مدت کوتاهی است که به صورت مفهومی درس می خواند و در سال های قبل هم آزمون سراسری مورد توجهش نبوده است ،در دروس پایه اشکالات اساسی دارد و همین باعث میشود تا روند پیشرفتش کمی کندتر پیش رود و برای رسیدن به تراز و رتبه های بهتر،باید بیشتر تلاش کند و ممکن است زمان بیشتری ببرد. پس باید اول دقت کنید که این دیربازده بودن منطقی است یا ایرادات ما در برنامه ریزی ویا نحوه ی مطالعه ما سبب این امر شده است.بعد از این که مطمئن شدید برنامه ریزی و نحوه مطالعه درستی در پیش گرفته اید بای صبر و حوصله داشته باشید و حتی یک لحظه دست از تلاش برندارید و مطمئن باشید که با توکل بر خدا و کوشش میتوانید به هدف خود دست پیدا کنید و باید به آینده خوش بین باشید.

به جای فکر کردن به نتیجه کلی آزمون ،به نتیجه تک تک درسها و تراز آنها توجه کنید:
اولا این کار باعث میشود تا شما به طور دقیق تری میزان پیشرفت در آزمون خود را در هر درس بسنجید و نقاط ضعف و قوتتان را نیز بیشتر بشناسید. علاوه بر این ، باعث می شود شما پیشرفت های کوچک خود را ببینید و به آینده وخصوصا بعد از تعطیلات فروردین خوش بین باشید. رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود. درس خواندن برای کنکور جزو اهداف بلند مدت است و موفقیت در آن به صبر ،تلاش، پشتکار و روحیه ی خستگی ناپذیری نیاز دارد.
در واقع شما در این راه باید آهسته ولی پیوسته حرکت کنید و پیوسته بودن، اهمیت خاصی دارد. نباید درس خواندن شما نوسان داشته باشد و به گونه ای نباشد که یک مدت کوتاه را با تمام توانتان درس بخوانید. بعد، چیزی موجب ناامید و یا دلسرد شدن شما شود و مدتی ساعات مطالعه شما کاهش پیدا کند و پس از مدتی دوباره یک هفته خوب درس بخوانید و باز هم افت کنید.
اگر می خواهید در آزمون سراسری نتیجه خوبی کسب کنید، باید حتی اگر مدتی، اوضاع بر وفق مرادتان نبود و علی رغم زیاد درس خواندن، بازده نداشتید حوصله به خرج دهید زیرا این دوران با صبر و پشتکار شما تمام خواهد شد و اگر دست از تلاش برندارید ،قطعا مزد زحمت خود را خواهید دید.

برای پیشرفت در آزمون با دقت ،ایرادات خود را بررسی کنید

شما باید بعد از امتحان و آزمون ،تک تک پرسشهایی را که پاسخ نداده اید و یا غلط داشته اید را بررسی کنید. هر چند این کار سخت است و حوصله می خواهد ولی شما باید برای پیشرفتتان این سختی ها را تحمل کنید . وقتی آزمون ها را بررسی می کنید، شما با 4 نوع ایراد و آسیب خود رو به رو می شوید :

1) کمبود معلومات 2) فراموشی 3) بی دقتی 4) کمبود وقت.

در صورتی که متوجه شوید ایراد از کجاست راحت تر می توانید آن را رفع کنید.

  • مشکل اکثر دانش اموزان این است که به همه ی موارد درسی و مطالعاتی توجه میکنند اما هیچگاه به ذهنیت و تفکر مثبت به خود نمیپردازند. اگر شما به رتبه های برتر دقت کنید میبینید همه ی انها میدانند و اعتقاد قلبی و محکمی دارند که در کنکور موفق میشوند. اگر دیده باشید سازمان سنجش هر سال با رتبه های تک رقمی تماس میگیرد و به آنها خبر قبولی با رتبه ی تک رقمی میدهد که از تلویزیون نیز پخش میشود. اگر دقت کرده باشید اکثر آنها از قبل میدانستند که این رتبه از آن آنها بوده است و خوشحالی آنچنانی نمیکنند. پس به یاد داشته باشید قبل از موفقیت در کنکور باید درذهنخود پیروز شوید و همیشه تفکر مثبت و پرانرژی را جایگزین افکار منفی و بد کنید.
  • شاید روش درس خواندن شما در درس خاصی که میخواهید در آن پیشرفت داشته باشید اشتباه است. دانش آموزان دوست دارند که وقتی روش مطالعاتی خاصی انتخاب میکنند حتما جواب دهد. بعضی اوقات اصرار زیاد آنها برای به نتیجه رسیدن، در حالیکه روش کلا غلط و مردود است باعث از بین رفتن روحیه و انگیزه میشود و از دانش اموز میشنویم که میگوید: هر چه بیشتر میخوانم انگار کمتر نتیجه میگیرم. پس اگر میبینید در درسی علمکرد خوبی دارید همان روش را ادامه دهید اما اگر میبینید که ضعف خاصی دارید حتما به مشاور حرفه ای یا مطمئن مراجعه یا از افراد مطع بپرسید و ایراد های کار خود را برطرف کنید.
  • بعضی اوقات دانش شما در درسی خوب است اما هنر ازمون دادن را بلد نیستید. بیشتر بچه ها آزمون های آزمایشی را شرکت میکنند اما فقط به درصد و تراز خود توجه میکنند. دقت داشته باشید درست است که شما باید رتبه و تراز مطلوبی کسب کنید اما طبق یک جمله ی معروف و تامل برانگیز : (( موفقیت در کنکور فقط درس خواندن نیست)) . هدف شما از شرکت در این ازمونها باید این باشد تا  هنر آزمون دادن را یاد بگیرید. مثلا باید سعی کنید تا همزمان سرعت عمل و دقت خود را بالا ببرید. باید بتوانید وقتی با چند تست سخت روبه رو شدید روحیه ی خود را حفظ کنید و اعتماد به نفس داشته باشید. باید بتوانید تست های آسان از سخت را تشخیص داده و ابتدا آسان ها را جواب دهید. باید جوری تست بزنید که برای هر درس کمی هم وقت اضافه بیاورید تا به سراغ سوالاتی که پاسخ ندادید بروید.

حتما ! حتما ! حتما! وقتی کارنامه ی خود را گرفتید آنرا به دقت بررسی کنید! متاسفانه تعداد بسیار کمی از بچه ها این کار را انجام میدهند. مثلا ببینید چرا نتوانستید سوالی را جواب دهید! ایا دانشتان کم بوده یا وقت کافی نداشتید یا بی دقتی کردید یا … . حتی ببینید چه ویژگی هایی باعث شده تا سوالاتی را درست پاسخ دهید. وقتی بارها و بارها ازمون میدهید و این موارد را تکرار میکنید پس از مدتی پیشرفت قابل ملاحظه ای را شاهد خواهید بود.

  • بعضی از دانش اموزان هم از خود و استعداد ها و توانایی های خود اطلاع کافی ندارند. مثلا اصرار دارند تا درسی اختصاصی را حتما ۱۰۰ بزنند! این درست است که انسان هر کاری را که میخواهد میتواند انجام دهد اما مسلما یک ماهی نمیتواند برای آرزوی بالا رفتن از درخت تلاش کند!!

باید ظرفیت ها ، محدودیت ها و هوش خود را بشناسید. هیچکس مثل دیگری نیست.نباید از خود توقع بیجا داشته باشید. اگر با رعایت تمامی موارد میبینید بازهم در درسی مشکل دارید سعی کنید درصد خود را در ان درس در وضعیت متوسط قرار دهید و نیرو و انرژی خود را صرف دروس دیگر کنید.

به یاد داشته باشید کنکور یک مسابقه اس که شما برای موفقیت به درصد خوب در همه ی دروس نیاز دارید نه فقط یک درس! مطمئنا درصد های متوسط در همه ی دروس خیلی بهتر از درصد بالا در تنها یک یا درس میباشد.

برچسب ها: موفقیت آزمون
بعدی تاثیر آموزش مجازی در تدریس و بررسی مزایا و معایب موجود در آن
قبلی میزان تاثیر کلاس های کنکور در قبولی دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • اطلاع رسانی ها
  • کنکوری ها
  • همایش ها
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها

در آموزمدیا شما می توانید به دوره ها و محتواهای آموزشی آنلاین دسترسی پیدا کنید.

    دسترسی سریع
    • درباره آموزمدیا
    • فرم ارسال مدارک ثبت نام
    • اینستاگرام آموزمدیا
    • تماس با ما
    خبرنامه

    چیزی را از دست ندهید، ثبت نام کنید و در مورد آخرین دوره های ما مطلع باشید.

    تمامی حقوق این سایت برای گروه آموزمدیا محفوظ می باشد.
    بهار 1400
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
    ارسال به ایمیل
    https://amoozmedia.ir/?p=2758
    علاقمندی ها 0
    صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
    • دسته بندی دوره ها
    • دوره های من
    • جستجو

    دسته بندی دوره ها

    دهم

    [4 دوره]

    دوازدهم انسانی

    [3 دوره]

    دوازدهم تجربی

    [7 دوره]

    دوازدهم ریاضی

    [5 دوره]

    کلاس های کنکور

    [10 دوره]

    کلاس های کنکور و پایه

    [20 دوره]

    کلاس های متوسطه اول

    [2 دوره]

    کلاس های متوسطه دوم

    [8 دوره]

    نهم

    [2 دوره]

    یازدهم

    [4 دوره]

    یازدهم ریاضی

    [1 دوره]

    دوره های من

    افزودن به علاقمندی ها

    کلاس تقویتی فیزیک یازدهم تابستان_ مهندس شهریار اویس قرن

    بدون امتیاز 0 رای
    معرفی استاد: طلای لیگ برتر ریاضی. مولف جمع بندی تک برگی برای اولین بار در ایران. طراح و مبدع تست…
    2
    950,000 تومان
    افزودن به علاقمندی ها

    کلاس بازآموزی و کنکورشیمی تابستان _ مهندس علیرضا علمداری

    بدون امتیاز 0 رای
    معرفی استاد: مدرس درس شیمی مهندس شیمی از دانشگاه صنعتی شریف. رتبه 6 آزمون کارشناسی ارشد بیش از 32 سال…
    5
    1,850,000 تومان
    افزودن به علاقمندی ها

    کلاس تقویتی ریاضی و حسابان یازدهم_ استاد مجتبی دادبام

    بدون امتیاز 0 رای
    معرفی استاد: مدرس دروس ریاضی و حسابان و گسسته کنکور مدرس ریاضیات تجربی و دیفرانسیل. رتبه 6 کنکور سراسری در…
    1
    950,000 تومان

    جستجو

    مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.
    جهت دریافت مشاوره اطلاعات زیر را تکمیل نمایید 

    You have successfully subscribed to the newsletter

    There was an error while trying to send your request. Please try again.

    آموزمدیا will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.